Πως να δημιουργήσεις Viral περιεχόμενο

  • Home
  • BLOG
  • Πως να δημιουργήσεις Viral περιεχόμενο
Απρ 15, 2021

Είτε έχεις website ή eShop ή ακόμη κι αν διαχειρίζεσαι μία facebook page για την επιχείρησή σου, είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις Viral περιεχόμενο για την επίτευξη των στόχων σου, είτε αυτό είναι πωλήσεις ή αναγνώριση του brand σου. Το Viral περιεχόμενο σύμφωνα με έρευνες έχει ένα σύνολο από κοινά χαρακτηριστικά.

Για να δούμε όμως πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά, στο περιεχόμενό σου.

Προκάλεσε Συναισθήματα

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνεις viral, είναι να προκαλέσεις ένα ισχυρό συναίσθημα στους ακολούθους σου. Αυτό το συναίσθημα θα μπορούσε να είναι χαρά ή θλίψη, αστείο ή ακόμη και οργή. Ένα περιεχόμενο που περιλαμβάνει αυτά τα χαρακτηριστικά, πολλές φορές συγκεντρώνει έναν μεγάλο αριθμό αλληλεπιδράσεων και φέρνει τον χρήστη στην κατάσταση να το μοιραστεί.

Δημιούργησε περιεχόμενο με αξία για τον χρήστη που θα το μοιραστεί

Οι χρήστες στα social media, θέλουν να φαίνονται ως έξυπνοι, καλλιεργημένοι με άποψη ή ηθικοί. Το περιεχόμενο λοιπόν που μοιράζονται θέλουν να έχουν ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά για να τονίσει μία όψη της προσωπικότητάς τους. Δημιούργησε λοιπόν περιεχόμενο με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Δώσε χρήσιμες συμβουλές και πρακτικό περιεχόμενο

Γιατί να μην δώσεις λύσεις με το περιεχόμενό σου σε καθημερινά προβλήματα που μπορεί να έχει ο χρήστης; Εαν ο τρόπος λύσεις είναι και ευρηματικός τότε ίσως δεις θεαματική διαφορά στις αλληλεπιδράσεις.

Tell a story! Πες μια ιστορία…

Σε όλο τον κόσμο αρέσουν οι ιστορίες. Γενικότερα το περιεχόμενο που περιλαμβάνει τουλάχιστον μία ιστορία είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν μεγάλη αλληλεπίδραση και το καλύτερο; Πάνω στην δική σου ιστορία, οι χρήστες να γράψουν την δική του.