Πιστοποιητικά Ασφαλείας SSL 2017-08-27T14:02:03+00:00

Ένας από τους στόχους της Google τα τελευταία χρόνια, είναι η διαμόρφωση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος πλοήγησης για όλους τους χρήστες του διαδικτύου. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης προσπάθειας, λοιπόν, ανακοίνωσεπριν λίγους μήνες την πρόθεσή της να αυξήσει την online ασφάλεια μέσα από σχετική ένδειξη στη νέα έκδοση του Chrome.

Ενώ έως τώρα δεν υπήρχε κάποια ουσιώδης σήμανση για τις σελίδες που χρησιμοποιούν απλές HTTP συνδέσεις, από την έκδοση 56 του Chrome και μετά, η Google δηλώνει και επίσημα ότι θα χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή τα sites που δεν χρησιμοποιούν κάποιο SSL πιστοποιητικό, στηριζόμενη στο ότι η επικοινωνία με αυτά δεν είναι κρυπτογραφημένη.

Χαρακτηριστικά ασφαλούς ιστοσελίδας

  • Το πράσινο χρώμα στην μπάρα διευθύνσεων του browser, υποδηλώνει την χρήση Extended Validated πιστοποιητικού.
  • Το λουκέτο είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο που εμφανίζεται στην μπάρα διεύθυνσης του browser όταν η τοποθεσία είναι ασφαλής.
  • Το URL μιας ασφαλούς ιστοσελίδας ξεκινάει με https αντί για http. Το «s» αντιστοιχεί στη λέξη secure.
  • Τα trust seals εμφανίζονται στην ιστοσελίδα για να υποδείξουν ότι οι τοποθεσίες είναι ασφαλείς και ελεγμένες από τους παρόχους.

Βασικές κατηγορίες Πιστοποιητικών SSL

Η Domain πιστοποίηση εγγυάται ότι κατά την χρήση του SSL, η ανταλλαγή πληροφοριών με αυτό το domain θα είναι κωδικοποιημένη και ασφαλής. Παρέχει πιστοποίηση σε βασικό επίπεδο και για την έκδοσή του απαιτείται αποκλειστικά η πιστοποίηση του domain name στο οποίο θα εγκατασταθεί. Bασικό πλεονέκτημα ενός DV SSL είναι η άμεση ενεργοποίησή του, καθώς πραγματοποιείται μέσα σε μερικά μόλις λεπτά. Η μοναδική ενέργεια που απαιτείται, είναι ένα απλό click στο mail έγκρισης που αποστέλλεται από την αρχή έκδοσης, στη διεύθυνση του ιδιοκτήτη του ονόματος.

Η Organization πιστοποίηση εγγυάται υψηλού επιπέδου ασφάλεια κατά την ανταλλαγή πληροφοριών με το domain για το οποίο ενεργοποιήθηκε. Για την έκδοση ενός OV SSL, απαιτείται πιστοποίηση του ιδιοκτήτη του domain name, καθώς και της εταιρίας ή του φορέα που βρίσκεται πίσω από αυτό. Το SSL ενεργοποιείται σε 1-2 ημέρες από την παραγγελία του, αφού πιστοποιηθεί η επωνυμία και η ταχυδρομική διεύθυνση του οργανισμού που αιτείται το SSL. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι ζητούμενες πληροφορίες προς επιβεβαίωση, λαμβάνονται από αναζητήσεις σε τραπεζικές ή τοπικές κυβερνητικές πηγές.

Η Extended Validation πιστοποίηση εγγυάται την υψηλότερου επιπέδου ασφάλεια, που μπορεί να παρέχει μία σελίδα στους επισκέπτες της. Η διαδικασία έκδοσης του SSL απαιτεί την επιτυχή έγκριση 7 επιπέδων πιστοποίησης που αφορούν στην αποκλειστική ιδιοκτησία του domain name, την έδρα του οργανισμού, τη φυσική και νόμιμη υπόστασή του, τη λειτουργία του, την επιβεβαιώση ότι ο ίδιος ο οργανισμός αιτήθηκε την έκδοση του SSL καθώς και την φυσική και νόμιμη ύπαρξη του νομίμου εκπροσώπου. Η ενεργοποίηση ολοκληρώνεται συνήθως σε διάστημα 10 ημερών, καθώς περιλαμβάνει την σταδιακή πιστοποίηση και έγκριση μίας λίστας από έγγραφα. Στα Extended Validated πιστοποιητικά, η μπάρα διευθύνσεων στον browser φέρει πράσινο χρώμα και επιβεβαιώνει στον επισκέπτη, ότι η επιχείρηση πίσω από τη σελίδα μέσω της οποίας πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους, έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα αυστηρότερα standards της αγοράς.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η ενεργοποίηση ενός SSL δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη και άμεση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να την καθυστερείς. Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.