Η

Η ιστοσελίδα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την παρουσία της επιχείρησής σου στο διαδίκτυο.

Μία ιστοσελίδα ενδυναμώνει το εταιρικό σου προφίλ, δύνοντας την πρώτη εικόνα στον επισκέπτη για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρεις καθώς είναι και ένα χρήσιμο εργαλείο για την σχέση σου με τους πελάτες σου.

Πολλοί πιστεύουν ότι η ιστοσελίδα έχει εξασθενήσει σε σχέση με τα κανάλια που υπάρχουν σήμερα όπως το facebook το instagram κλπ. Αυτό είναι λάθος, ο λόγος γιατί κάποιος εν δυνάμει πελάτης το πρώτο που θα τσεκάρει η είναι ιστοσελίδα σου.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν την δική τους ιστοσελίδα, πολλές όμως εξ αυτών και μάλιστα κατα μεγάλο ποσοστό, χρειάζεται επανασχεδιασμό.

Όπως όλα τα πράγματα γύρω μας παλιώνουν, κάπως έτσι συμβαίνει και με τις ιστοσελίδες

Γι’αυτό για να μπορέσει η επιχείρησή σου να είναι ανταγωνιστική, είναι αναγκαία η ανανέωση και ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας της.

Παρακάτω σου έχω 5 σημαντικούς λόγους για να κάνεις Redesign την ιστοσελίδα σου.

Είναι το website σου Responsive;

Με τον όρο responsive εννοούμε την δυνατότητα της ιστοσελίδας σου να εμφανίζεται σωστά σε κινητές συσκευές (smartphones, tablets κλπ.).

Σου έχει τύχει κάποια στιγμή να επισκεφτείς μια ιστοσελίδα από το κινητό σου και να χρειάζεται να κάνεις zoom in για να μπορέσεις να διαβάσεις το περιεχόμενό της.

Αυτό συμβαίνει διότι η σελίδα δεν είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε μικρότερες οθόνες.

Σύμφωνα με έρευνα της Salesforce « το 83% των χρηστών πιστεύουν πως μια απρόσκοπτη εμπειρία σε όλες τις συσκευές είναι πολύ σημαντική». Συνεπώς είναι απαραίτητο η εταιρική σου σελίδα να μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με την συσκευή που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης.

Μήπως το website σου είναι λίγο αργό;

Είμαι σίγουρος ότι έχεις πέσει να περιηγείσε σε ιστοσελίδα που είναι αργή, σίγουρα σε εκνεύρισε και σίγουρα δεν την επισκέφθηκες ξανά.

Το page speed ή αλλιώς η ταχύτητα φόρτωσης του website σου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που χρειάζεται να σκεφτείς να κάνεις redesign στο website σου.

Σύμφωνα με την Google, η πιθανότητα ένας επισκέπτης να εγκαταλείψει την ιστοσελίδα σου, αυξάνεται κατά 32%,εάν η ταχύτητα φόρτωσης ξεπερνά τα 3 δευτερόλεπτα, ενώ αυξάνεται κατά 90% , εάν ο χρόνος φόρτωσης είναι πάνω από 5 δευτερόλεπτα.

Μήπως η σχεδίαση του website σου είναι λίγο…παλιά;

Αν το website της επιχείρησής σου είναι 3-4ων ετών τουλάχιστον, τότε σίγουρα έχει υλοποιηθεί με βάση παλαιότερες τεχνικές σχεδίασης και αυτό μπορεί να φανεί.

Ο αισθητικός σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός καθώς χαρίζει στο χρήστη μια θετική εμπειρία από την πλοήγηση στην ιστοσελίδα σου και είναι πολύ πιθανό να την ξανά επισκεφτεί.

Μήπως το website σου δεν εμφανίζεται στις μηχανές αναζήτησης;

Άλλο ένα πολύ σημαντικό είναι μία επιχείρηση να την βρίσκεις εύκολα online. Αν οι χρήστες δεν μπορούν να εντοπίσουν την ιστοσελίδα σου, δεν θα μπορέσεις να αποκτήσεις νέους πελάτες.

Το SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization είναι ένα εργαλείο το οποίο θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη κατάταξη του website σου στις μηχανές αναζήτησης όπως είναι η Google, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες εύρεσής του από τους χρήστες του διαδικτύου.

Πόσο εύκολο είναι να ανανεώσεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου;

Η ανανέωση αλλά και η προσθήκη νέου περιεχομένου στο website σου είναι επίσης πολύ σημαντική.

Η προσθήκη ενός κειμένου ή η αλλαγή κάποιων φωτογραφιών είναι καλό να γίνεται αρκετά συχνά γιατί όχι μόνο προτρέπει τον χρήστη να ξανά επισκεφτεί το website σου αλλά και γιατί βοηθάει και τις μηχανές αναζήτησης.

Αν αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω σου είναι γνώριμα, τότε έχει έρθει ο καιρός να κάνεις Redesign στο Website σου.

There are no comments