REDCOM Digital MediaREDCOM Digital MediaREDCOM Digital MediaREDCOM Digital Media
Λαμία 35100, Φθιώτιδα
22310 39466
(08πμ - 06 μμ)
info@redcom.gr

LAMIAthema.gr – Ειδησεογραφικό portal

Στην REDCOM ασχολούμαστε με ειδησεογραφικά portal για πάνω από μία 10ετία. Το 2021 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας. Με μία ομάδα 7 ατόμων, αρθρογράφων και δημοσιογράφων, στις αρχές τους έτους ανεβάσαμε το LAMIAthema.gr

Ένα ειδησεογραφικό portal ποικίλης θεματολογίας, με ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα και όλη την Στερεά, την Ελλάδα και τον κόσμο καθώς και θέματα πολιτισμού, τεχνών, κοινωνίας κ.α.

Ο Στόχος;

Η δημιουργία ενός λειτουργικού website με σωστή τοποθέτηση των ειδήσεων και των κατηγοριών, για να μην χάνεσαι και ταυτόχρονα γρήγορη φόρτωση.

Η πρόκληση;

Η πρόκληση ουσιαστικά για εμάς ήταν η γρήγορη φόρτωση μιας και το LAMIAthema.gr είναι ένα website υψηλής επισκεψιμότητας και θα πρέπει να διαχειρίζεται πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.

Για την φιλοξενία του επιλέξαμε έναν ισχυρό VPS στο datacenter της OVH. Στην συνέχεια εγκαταστήσαμε ένα cache plugin για την προσωρινή αποθήκευση περιεχομένου στον browser του επισκέπτη και χρησιμοποιήσαμε βέλτιστες πρακτικές Search Engine Optimization για καλύτερη κατάταση στις μηχανές αναζήτησης.

Οι μετρήσεις που κάναμε για την ταχύτητα φόρτωσης του website μας δικαιώνουν στην παρακάτω εικόνα:

Η μέτρηση έγινε με εργαλείο τους sitespeed.gr το οποίο ελέγχει την ταχύτητα της ιστοσελίδας για τους Έλληνες επισκέπτες, την απόδοση των βελτιστοποίησεων σε πραγματικές συνθήκες και και αξιολογεί τις επιδόσεις του παρόχου φιλοξενίας.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στο www.lamiathema.gr