Έρχεται το WordCamp Athens 2017 και η REDcom θα είναι εκεί για 2η συνεχόμενη χρονιά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, οι φίλοι του WordPress θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες σχετικές με το δημοφιλέστερο CMS (Content Management System) και τη χρήση του και να έρθουν σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής κοινότητας του WordPress.

Περίπου το 40% των sites που διαβάζεις καθημερινά, είναι φτιαγμένο με βάση το ανοικτό λογισμικό του WordPress. Μία πλατφόρμα, της οποίας η χρήση αυξάνεται διαρκώς, ειδικά στην Ελλάδα.

Τα WordCamps συζητάνε διάφορα θέματα:  Startups, E-Commerce, Βlogging, είναι μόνο μερικές από τις θεματολογίες που καλύπτονται σε συνέδρια σαν και αυτό που ετοιμάζεται.

WordCamps, σε παγκόσμια βάση, υποστηρίζονται από το WordPress Foundation -το επίσημο και κοινωφελές ιδρύμα που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη της ανοικτότητας του WordPress, κάτι που σημαίνει πως το συνέδριο είναι εγκεκριμένο και αναγνωρισμένο από το Foundation.

Ποιους αφορά το WordCamp

Ένα WordCamp αφορά όλους όσους ασχολούνται με το WordPress, σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις βαθμίδες γνώσεις, αλλά αυτό δεν είναι δεσμευτικό. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη του internet που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις εξελίξεις γύρω από το WordPress, χωρίς κανέναν περιορισμό: Web Developers, Web Designers, Βloggers, Δημοσιογράφοι, Content Editors, Web Editors, Social Media Managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο.

Ποιoς το διοργανώνει

Το WordCamp Athens 2017, διοργανώνεται από εθελοντές του WordPress Greek Community. Συγκεκριμένα, 16 μέλη της κοινότητας, τα οποία μπορείτε να δείτε αναλυτικά, εδώ, μοιράστηκαν τις αρμοδιότητες και δουλεύουν στην υλοποίηση του συνεδρίου.

Πως χρηματοδοτείται

Όπως είπαμε και παραπάνω, το WordPress Foundation είναι πολύτιμος συνεργάτης και υποστηρικτής της προσπάθειάς μας. Έτσι, το WordCamp Athens, χρηματοδοτείται σε ένα μεγάλο μέρος από τους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές του Foundation, έχοντας ωστόσο τη δυνατότητα να αναζητήσει και εγχώριες χρηματικές χορηγίες ή προσφορές υπηρεσιών από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό, έχουν δημιουργηθεί 5 πακέτα χορηγιών, από τα οποία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαλέξει με ποιο θέλει να στηρίξει το συνέδριο. Φυσικά, τα πακέτα αυτά είναι ανταποδοτικά.

Πως μπορώ να το παρακολουθήσω

Το εισιτήριο παρακολούθησης του συνεδρίου και για τις δύο μέρες, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων και των coffee breaks θα έχει ένα συμβολικό αντίτιμο, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα σχετικά με το το WordCamp Athens στο Facebook και στοTwitter,

By | 2017-11-09T14:56:53+00:00 Νοέμβριος 9th, 2017|iT news|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.