Ξεκίνησαν ή όχι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που επιδοτεί μέχρι και 100% έως 5000€, την δημιουργία eshop για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου;

Η απάντηση είναι οχι, δεν έχουν αρχίσει οι αιτήσεις αφού δεν έχει προδημοσιευθεί ούτε το ίδιο το πρόγραμμα.

Οπως συνηθίζεται, οι εξαγγελίες για νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα επιδοτεί μικρές επιχειρήσεις λιανικής ώς 5.000 ευρώ για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος έγιναν με την προσφιλή μέθοδο των υπουργικών δηλώσεων στα κανάλια, αρχές Δεκεμβρίου, πρώτα από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση και κατόπιν από τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη. Οι δύο υπουργοί δεν έχουν δώσει σαφή ημερομηνία, τοποθετώντας την έναρξη του προγράμματος στις αρχές του 2021.

Όσο για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, η 31η Ιανουαρίου φυσικά και δεν υφίσταται, αφού η συγκεκριμένη ημερομηνία αφορά παράταση για υφιστάμενο πρόγραμμα. Πρόκειται για την «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων» και περιλαμβάνει την κατασκευή ιστοσελίδων όχι όμως για καταστήματα λιανικής πώλησης αλλά για υπηρεσίες, π.χ. γυμναστήρια, κομμωτήρια, φοροτεχνικά γραφεία κ.λπ.

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ λοιπόν για επιδότηση έως 5.000€, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λιανικής, για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος δεν έχει βγει ακόμη. Όταν γίνει αυτό η REDCOM Digital Media και οι συνεργάτες της, θα σας ενημερώσουν έγκαιρα για τις λεπτομέρειες.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.