8 ιδέες για να μη στερέψει το εταιρικό blog σου

Η “μόδα” των blogs άνθισε και στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια. Πλέον, έχει περάσει η εποχή όπου όλοι είχαν ένα διαδικτυακό χώρο κι έγραφαν όσα τους απασχολούσαν. Από την άλλη όμως, υπάρχει μια δυναμική blog-ο-κοινότητα, με εξαιρετικά παραδείγματα, που μεγαλώνει και πληθαίνει με σταθερό ρυθμό και ωριμότητα.

Κάτι ακόμη που εξελίσσεται συνεχώς και στη χώρα μας είναι τα εταιρικά blogs. To corporate blogging είναι ένα δυνατό χαρτί για όλες τις επιχειρήσεις μιας και δίνει φωνή στο αντίστοιχο brand. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να έχεις ξεκινήσει το εταιρικό σου blog ή να σκοπεύεις να το κάνεις αλλά γρήγορα να… στέρεψες από ιδέες. Τι να πεις και πώς να το κρατήσεις ζωντανό;

Πριν όμως πάμε στο περιεχόμενο, είναι βασικό να έχεις επιλέξει ένα όμορφο και φιλικό προς το χρήστη design. Έχεις πλέον αμέτρητες, δωρεάν δυνατότητες, επιλέγοντας να το στήσεις σε μια πλατφόρμα όπως το WordPress. 

Τι θα λέει όμως το επόμενο blog post του εταιρικού σου blog; Έχεις βάλει στόχο να ανεβάζεις ένα post το δεκαπενθήμερο και δεν έχεις ιδέα τι θα γράψεις στα επόμενα;
Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις 8 ιδέες που μπορεί να σου δώσουν έμπνευση για blogging!

Μίλα για αυτό που αγαπάς

Οι άνθρωποι πάντα απολαμβάνουν να ακούνε ιστορίες άλλων ανθρώπων -ειδικά αν αυτές είναι αληθινές και προσφέρουν έμπνευση!
Πώς και γιατί ξεκίνησες εσύ την επιχείρησή σου; Τι σου κίνησε το ενδιαφέρον και τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί και να πηγαίνεις στη δουλειά σου; Μίλα για αυτά που σε εμπνέουν και εξήγησε γιατί και πώς. Εάν έχεις ας πούμε ένα online ραδιόφωνο, μίλα για το πάθος σου με τη μουσική. Πόσταρε το πρώτο κομμάτι που άκουσες όταν ήσουν 6 χρονών και ξετρελάθηκες ή την πρώτη κασέτα που αγόρασες με δικά σου λεφτά. Ίσως κάποια εκπληκτική εκπομπή που είχες ακούσει στο ραδιόφωνο όταν ήσουν μικρός και σου ήρθε η ιδέα να κάνεις κι εσύ ένα ραδιοφωνικό σταθμό;

Παρουσίασε την ομάδα σου

Υπάρχει άπλετο υλικό έμπνευσης γύρω σου, αρκεί να του δώσεις φωνή! Σίγουρα η ομάδα και οι συνεργάτες σου αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην άρτια καθημερινή λειτουργία της επιχείρησής σου. Το blog σου μπορεί να λειτουργήσει ως βήμα για να συστηθούν, να μιλήσουν οι ίδιοι για όσα κάνουν στο πόστο τους. Στο Papaki έχουμε το “Meet the team” όπου προσπαθούμε να σου παρουσιάσουμε σιγά σιγά όλη την ομάδα μας.
Αν τώρα δουλεύεις μόνος σου, μπορείς μέσα από το εταιρικό blog, να δώσεις το λόγο σε κάποιον αγαπημένο πελάτη σου ή εξωτερικό συνεργάτη…. Ή ακόμη και στον καφετζή που κάθε μέρα σου φτιάχνει τον πρωινό σου καφέ! 🙂

Πες το με μια φωτογραφία

Όλοι απολαμβάνουν να βλέπουν φωτογραφίες! Το blog σου μπορεί να λειτουργήσει ως ένα άλμπουμ στιγμών που θες να δουν οι πελάτες σου. Από τον υπάλληλο που πακετάρει το δέμα με τα προϊόντα της παραγγελίας μέχρι το εταιρικό πάρτυ που κάνατε στα γραφεία! Μερικές καλές φωτογραφίες και μια έξυπνη κειμενολεζάντα και το post σου είναι έτοιμο.

Εξήγησε αναλυτικά τα προϊόντα σου

Ένας σημαντικός λόγος να διατηρείς εταιρικό blog είναι ότι έχεις χώρο να μιλήσεις πιο αναλυτικά για τα όσα προσφέρει η επιχείρησή σου. Επιπλέον, είσαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να το κάνεις αυτό. Ξέρεις καλύτερα από όλους τι και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα σου: σίγουρα έχεις σκεφτεί μυριάδες απίστευτους τρόπους που θα μπορούσε ο καταναλωτής να επωφεληθεί από όσα προσφέρεις. Είναι πολύ πιθανό οι υπηρεσίες και τα προϊόντα σου να μην χρησιμοποιούνται στο φουλ από όσους τα προμηθεύονται. Εξήγησε αναλυτικά τις δυνατότητές τους, δώσε παραδείγματα, εξήγησέ το με ένα βίντεο.
Ακόμη κι αν πουλάς κάτι ιδιαίτερα απλό και καθημερινό, μπορείς πάλι να ‘εφεύρεις’ νέους τρόπους να μιλήσεις γι’ αυτό. Ας πούμε ότι έχεις ένα online κατάστημα με γραβάτες… Μπορείς να γράψεις εξαιρετικά ενδιαφέροντα posts με θέμα: “Με τι ταιριάζει η γραβάτα σου”, “10 events όπου θα φορέσεις φέτος την γραβάτα σου”, “Οι 5 πιο κλασσικές ταινίες όπου η γραβάτα παίζει σημαντικό ρόλο”, κ.ά!

Λύσε απορίες – Εξυπηρέτηση πελατών

Υπάρχει κάτι που παρατηρείς ότι ρωτάνε και ξαναρωτάνε οι πελάτες σου; Δώσε μια εκτενή και αναλυτική απάντηση μέσα από ένα post. Φτιάξε ένα ‘how to’ βίντεο που θα επεξηγεί ακριβώς πώς να το φέρνει κάποιος εις πέρας και βάλτο στο blog. Αυτό μπορεί να αποσυμφορήσει λίγο και το τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών σου!

Πώς το κάνεις στην επιχείρησή σου

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση: είναι πολύ πιθανό να έχεις “αντιγράψει” κάποια πρακτική από μια πετυχημένη εταιρεία του εξωτερικού. Ή να προσάρμοσες στα δικά σου δεδομένα μια ωραία ιδέα που σε βοήθησε να οργανώσεις καλύτερα τη δουλειά σου. Πώς σε βοήθησε αυτό να πετύχεις τους στόχους σου; Μοιράσου τη γνώση με το κοινό σου!

Μίλα για τις εξελίξεις στον τομέα σου

Είσαι μέσα στα πράγματα και ξέρεις καλά το αντικείμενό σου. Παρακολουθείς τις εξελίξεις, διαβάζεις άλλα εταιρικά blogs και ενημερωτικά άρθρα για τα όσα πρόκειται να αλλάξουν στον τομέα σου. Δώσε μερικές πληροφορίες στο λαό λοιπόν!
Μπορείς να γράψεις για τα trends που έρχονται ή για σημαντικές νομοθετικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον κλάδο σου. Έχει πολύ ενδιαφέρον να μιλήσεις για κάποιο success story που διάβασες ή να κάνεις ένα καλό review για το gadget που όλοι περιμένουν να κυκλοφορήσει σύντομα!

Συμμετοχή και κοινωνική ευθύνη

Πήρε η εταιρεία σου μέρος σε κάποιο event που είχε ενδιαφέρον; Έμαθες κάτι καινούριο ή γνώρισες κάποιον που σου έδωσε έμπνευση; Μοιράσου το με το κοινό σου. Είναι επίσης καλή ιδέα το να μιλήσεις για κάποια πρωτοβουλία που σου έκανε εντύπωση, για κάποια ΜΚΟ της πόλης σου που προσφέρει ή για μια εθελοντική δράση που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σου. Η συμμετοχή στα δρώμενα και στην κοινότητα της περιοχής σου είναι ιδιαίτερα σημαντική -ειδικά αν συνδέεται με τον κλάδο σου ή όσα πρεσβεύεις σαν brand.

Φτιάξε μια λίστα με τις ιδέες σου και δώσε λίγο χρόνο να ‘ερευνήσεις’ το θέμα σου, να βρεις ενδιαφέρουσες πηγές και να διασταυρώσεις πληροφορίες. Θα χαρούμε να ακούσουμε και τις δικές σου ιδέες με το τι θα ήθελες να διαβάσεις σε ένα εταιρικό blog ή με το τι γράφεις στο δικό σου! Happy blogging 🙂

papaki.gr

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

©REDcom 2018